С цитати от бащата на правовата държава Роберт фон Мол, Любен

...
С цитати от бащата на правовата държава Роберт фон Мол, Любен
Коментари Харесай

Иван Гешев: Правосъдната реформа ще реши ли проблемите с тока

С цитати от " бащата на правовата страна "  Роберт декор Мол, Любен Каравелов и Васил Левски - по този начин Иван Гешев гостува в " Панорама ", въпреки и на запис.

Главният прокрор за следващ път изрази негодуванието си от неприемането ни в Шенген - изключително, като за съществена причина се акцентира неналичието на правова страна. Напротив - самите Еврокомисия и Европарламентът са признали, че сме такава, тъй като са ни приели за членка, разгласи той.

И уточни какво очевидно счита, че вършат с нас откъм Запада:

" Вменяването на виновност от време на време може да съставлява тактичност за надзор, пасивна експанзия и даже операция. "

Но не виждал името на Иван Гешев посочно като причина за неуспеха, а по какъв начин " вътрешно някой интерпертира обективните обстоятелства и обективната реалност ". Така за следващ път уточни виновника за неуспеха ни за невлизането - че " няма по какъв начин да не уважаваш себе си, а да очакваш да те почитат другите ".

" Чуждото не щем, само че и нашето не даваме - цитира той Любен Кравелов. - Ние си желаеме нашето ", допоясни мисълта му Гешев.

Запитан за прословутата акция в президенството на 9 юли 2020 година, той повтори за следващ път, че това " никога не би трябвало да въздейства на работа на институциите "  и не можело да позволим " някакви персонални връзки "  да въздействат на живота на хората.

Все отново на въпроса – дали не съжалява за това влизане, отговори:

" Да скърбя?! "

Гешев за следващ път сервира своята дефиниция - че тогава " останало усещане за непремереност, само че няма юридически проблем ".

Запитан от Бойко Василев за какво у нас все не хващат огромните риби, той го увери:

" Никога не са били недосегаеми нито дребни риби, нито акули – работим по отношение на всички лица по идентичен метод! "

И не пропусна да съобщи, че сега с престъпността " се връщаме 12 години обратно "  - явно имайки поради датата, когато се основават по времето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов спецпрокуратурата и спецсъдът.

Главният прокурор още веднъж повтори, че те са безкмопромисни и не вършат разлита дали е " някакъв остарял или нов политик ".

- Освен праволинеен дали сте неутрален? Може ли да бъде безапелационна вашата решителност против корупцията, откакто по " Магнитски " Васил Божков е упрекнат, а Делян Пеевски не е упрекнат - попита го Бойко Василев.

На това отговорът бе, че са посочени общо 6 индивида от Съединени американски щати, а...

" Основният аршин е дали има доказателства. А с цел да се стигне до доказателства, следва някой да разкрие закононарушение. "

След което още веднъж посочи, че пресътпление се разкрива от службите за сигурност и Министерство на вътрешните работи. " А щом няма такива данни - не може да бъде упреквана българската правосъдна система ".

" Истината е, че няма безусловно никаква разлика – има идентичен метод на българската правосъдна власт – съблюдаване на конституцията и законите на страната. "

Той " не вижда проблем никой български прокурор да проверява който и да е, в това число депутата Пеевски ". И незабавно сподели, че се надява, че не нарушаваме презупмпцията за невиновност. Каквато имал и депутатът Пеевски. Другото било " революционната целенасоченост ".

Гешев назова закона, придобил популярност като " Магнитски ", политически инструмент, който няма деяние в Европейски Съюз (което проформа си е реалност, б.р.). И нямал наказателно-правен резултат даже в Съединени американски щати, енергично разгласи основният прокурор. И повтори известното – че ние сме питали Съединени американски щати какви са им доказателствата, а пък те не ни споделят.

Гешев метафизичен разгласи още, че " ненавист струи от българското общество ".

И още веднъж отхвърли „ " севластието на основния прокурор "  (по израза на Бойко Василев). Такова нещо нямало. Дори той упорствал за правна промяна и за решение на съответни проблеми, само че някои от парламентарните групи ги било боязън. Освен това не разбирали от право.

А на въпроса - че постоянно приказва като политик рече, че " всеки имал правото да бъде прочувствен ".

Иначе с Бойко Борисов за последните години се е чувал 2-3 пъти, и то за празници, разгласи събеседникът.

" Връзки и връзки отвън закона и морала - аз такива не съм допускал ", сподели обвинтел №1.

А във връзка - дали не се тормози, че може да бъде цената на един политически компромис, непретенциозно направи прилика със себе си - че такива политически взаимни отстъпки били събитията през 1917 година и Народният съд.

Гешев в познатия си в последно време жанр попита водещия правосъдната промяна " ще реши ли казуса с тока "... След което изреди още опиатите, злополуките и прочие

" Реформата би трябвало по този начин да се случи, че да не наруши независимостта на българската прокуратура.

Аз не схващам нещата персонално. Аз ги схващам професионално ", сподели той на различен въпрос.

Неговият блян бил като на Левски: " Дела трябват, а не думи ". 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР